Banany z czekoladą z grilla

Dzisiaj coś na słodko. Choć nie wygląda to apetycznie, to ponoć smakuje fajnie, moja córa się tym zajada. Z banana odciągamy jedną skórkę, i miąższ nacinamy wzdłuż. W rowek wciskamy tafelki czekolady (na zdjęciu akurat z migdałami). Zakrywamy z powrotem skórkę i zawijamy w folię aluminiową. Wrzucamy na ruszt i co jakiś czas obracamy. Robimy na wyczucie w zależności od ilości żaru. W międzyczasie można zajrzeć do środka i sprawdzić czy czekolada się ładnie roztopiła.

Dodał:

Irek Jozwik

Chcesz dodać ty swój przepis ? Zaprezentuj go na Grupie Biwakowej a pojawi się i tutaj – https://www.facebook.com/groups/grupabiwakowa/

Wszystkie zdjęcia, oraz przepisy na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.

No votes yet.
Please wait...

Leave a Reply