Burrito z lasu.

Posted by

Składniki:
Mielone mięso z indyka 30dkg
Placki tortilla, 3szt
Pół cebuli
Oliwą z oliwek, 3 łyżki
Czerwona fasola, 3 łyżki
Papryka czerwona, pół lub mniej
Czosnek, 3 ząbki
Ser żółty, 6 -8 plasterków
Przecier pomidorowy, 2 – 3 łyżki
Pieprz ziarnisty, ile kto lubi
Można dorzucić parę ziaren jałowca, będzie bardziej leśny. Oczywiście pieprz i jałowiec miażdżymy w moździerzu.
Pieprz cayenne, ile kto lubi. Uwaga ostry
Piwo 😉

Otwieramy piwo pociągając kilka łyków.
Cebulę i paprykę wyrzucamy na patelnię. Wlewamy oliwę z oliwek. Za parę minut mięso. Czekamy aż się podsmaży. Potem dodajemy czosnek, fasolę i przecier pomidorowy. Dusimy. Na końcu dodajemy pieprz i pieprz cayenne. Farsz gotowy.

Placki tortilli możemy zrobić sami na żarze. Przepis na placki z neta. ( Mąka woda sól )

Tortillę wrzucamy na żar, tak żeby się zagrzała, uwaga żeby się nie spaliła. Na tortillę kładziemy ser żółty. Faszerujemy, zawijamy i jeszcze raz wrzucamy na żar, po minucie z każdej strony. Smacznego

dodał: Maciej Kołek

Chcesz dodać ty swój przepis ? Zaprezentuj go na Grupie Biwakowej a pojawi się i tutaj – https://www.facebook.com/groups/grupabiwakowa/ Wszystkie zdjęcia, oraz przepisy na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.

Wszystkie zdjęcia, oraz opisy miejsc na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.

ZAINSTALUJ NASZĄ APLIKACJĘ

Android iOS

Leave a Reply