Cukiniowa kanapka caprese

Posted by Admin
No votes yet.
Please wait...

Cukiniowa kanapka caprese, lekka przekąska albo dodatek do posiłku.

Cukinię kroimy na pół wzdłuż, łyżeczką wydrążamy część miąższu zawierającą pestki, a powstałe łódeczki lekko solimy z wierzchu. Do środka wkładamy bazylię (najlepiej świeżą) odrobinę wydrążonej pulpy cukiniowej, przykrywamy plastrami pomidorów i mozarellą (utartą albo pokrojoną w cienkie plastry taką z kulki). Grillujemy do roztopienia sera z wierzchu. Voila.

Dodała: Paulina Aleksandra

Chcesz dodać ty swój przepis ? Zaprezentuj go na Grupie Biwakowej a pojawi się i tutaj – https://www.facebook.com/groups/grupabiwakowa/ Wszystkie zdjęcia, oraz przepisy na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.

Wszystkie zdjęcia, oraz opisy miejsc na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.

Leave a Reply