Cukiniowa kanapka caprese, lekka przekąska albo dodatek do posiłku.
Cukinię kroimy na pół wzdłuż, łyżeczką wydrążamy część miąższu zawierającą pestki, a powstałe łódeczki lekko solimy z wierzchu. Do środka wkładamy bazylię (najlepiej świeżą) odrobinę wydrążonej pulpy cukiniowej, przykrywamy plastrami pomidorów i mozarellą (utartą albo pokrojoną w cienkie plastry taką z kulki). Grillujemy do roztopienia sera z wierzchu. Voila.
Dodała: Paulina Aleksandra
Chcesz dodać ty swój przepis ? Zaprezentuj go na Grupie Biwakowej a pojawi się i tutaj – https://www.facebook.com/groups/grupabiwakowa/ Wszystkie zdjęcia, oraz przepisy na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.
Wszystkie zdjęcia, oraz opisy miejsc na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.