Składniki:
Jajka 2 szt.
Pół szklanki cukru
Cukier waniliowy, opakowanie
Olej 1/4 szklanki
Mąka pszenna 1 szklanka
Proszek do pieczenia, niecała łyżeczka
Jajka ubijamy, do puszystej masy dodajemy cukier, cukier waniliowy i olej. Mieszamy do rozpuszczenia się cukru. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy bardzo powoli. Można dodać borówki jabłka lub jakiekolwiek owoce, świeże lub z puszki (słoika). Ponieważ w lesie nie było borówek, my dodaliśmy cynamon.
Kociołek żeliwny, pojemność 1 litr. Kociołek obkładamy wcześniej rozpalonym brykietem, 8 na górę i 8 na dół. Czekamy 20 – 30 min. żeby się dobrze rozgrzał. Wlewamy ciasto do połowy objętości kociołka. Przykrywamy i czekamy pół godziny. Smacznego
dodał; Maciej Kołek
Chcesz dodać ty swój przepis ? Zaprezentuj go na Grupie Biwakowej a pojawi się i tutaj – https://www.facebook.com/groups/grupabiwakowa/ Wszystkie zdjęcia, oraz przepisy na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.
Wszystkie zdjęcia, oraz opisy miejsc na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.