Sieci supermarketów prześcigają się w ofertach gotowych dań, ale cóż najlepsze własne swojskie żarło na biwaku, dlatego namawiam do produkcji własnych posiłków, bardzo przydatnych przy objazdowych podróżach, kiedy to nie ma czasu na rozkładanie grilla czy stanie przy kuchni, pierwsza propozycja to krupnik na kościach ze schabu, przygotowany tradycyjnie w/g własnych upodobań, umieszczony w słoikach (lub jeśli ktoś ma możliwość puszkach) poddany tyndalizacji lub sterylizacji, którą można przeprowadzić w domowych warunkach używając do tego szybkowaru, Smacznego.
Dodał:
Włodzimierz Korzeniowski
Wszystkie zdjęcia, oraz przepisy na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.
Wszystkie zdjęcia, oraz opisy miejsc na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.