Pstrąg z rusztu

Dziś na ruszcie ląduje pstrąg. Bardzo dobra ryba na grilla, tania i łatwo dostępna. Oczywiście najlepiej zakupić rybę świeżą nie mrożoną. My robiąc ryby na ruszcie niczym oprócz soli nie przyprawiamy, bo robione w ten sposób mają bardzo fajny smak i szkoda go psuć przyprawami. Pstrąg grilluje się bardzo szybko, ale musimy go umieścić nad porządnie rozpalonym grillu lub dobrze rozżarzonym ogniskiem. W przypadku ogniska musi to być żar, a nie takie płonące. Pstrąga grillujemy około 20 minut w zależności od mocy żaru. Pieczemy go w kratce do ryb dosyć często przekręcając kratkę. Gdy rybka już się porządnie zarumieni, możemy przystąpić do konsumpcji.

Dodał:

Irek Jozwik

Wszystkie zdjęcia, oraz przepisy na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.

No votes yet.
Please wait...

Leave a Reply