Drobiowy Burger Biwakowy

Posted by
No votes yet.
Please wait...

Smakuje wyśmienicie, łatwy i szybki do przyrządzenia. Potrzebujemy piersi z kurczaka, bułki i warzywa według upodobań. Na początku najlepiej przygotować warzywa, które włożymy do burgera. My to robimy na zasadzie „szwedzkiego stołu” kroimy różne, a każdy już sam komponuje sobie swoją kanapkę. Tu akurat były: pomidor, cebula, rzodkiewka, ogórek kiszony i grillowana cukinia. Piersi wkładamy na bardzo mocno rozgrzany grill lub nad porządnie rozżarzone ognisko. Grillujemy je krótko w wysokiej temperaturze, wtedy pierś jest dobrze wypieczona i soczysta. Zbyt długie grillowanie na słabym żarze, spowoduje, że pierś zrobi się sucha i mało smaczna. Kiedy już uznamy, że nasze mięso się upiekło, kładziemy na ruszt lekko posmarowane masłem połówki bułek, grillujemy je aż się trochę zarumienią, ale nie przypalą. Gotowe produkty z rusztu podajemy na stół i każdy komponuje sobie swojego burgera. Oprócz warzyw burgery przyprawiamy ulubionymi sosami – majonez, keczup, musztarda…

Dodał:

Irek Jozwik

Chcesz dodać ty swój przepis ? Zaprezentuj go na Grupie Biwakowej a pojawi się i tutaj – https://www.facebook.com/groups/grupabiwakowa/

Wszystkie zdjęcia, oraz przepisy na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.

Leave a Reply