Grillowana bułka z fetą

Posted by
No votes yet.
Please wait...

Dosyć ciekawa przekąska na śniadanie z grilla. Bułki kajzerki lub inne przekrawamy na pół i wydrążamy wnętrze tworząc z połówek miseczki. W drobną kostkę kroimy fetę i wsypujemy w wydrążone bułki. Pomidorki koktajlowe kroimy w plasterki i układamy na serze. Pozostaje już tylko pokroić szczypiorek i posypać nim kanapki. Nie solimy, bo feta jest już sama z siebie bardzo słona, ale jak ktoś lubi można popieprzyć. Jeżeli chcemy by ser był ciepły, to warto przed pieczeniem włożyć kanapki do mikrofali, o ile posiadamy w kamperze. Jeżeli nie , to w początkowej fazie grillowania podnosimy wysoko ruszt, by całość się spokojnie podgrzała, a następnie opuszczamy by zarumienić bułki, by były chrupiące. Można też zawinąć w folię aluminiową i podgrzać ser obracając bułkę, serem w dół, a potem już we właściwej pozycji dokończyć grillowanie bułki.

Dodał:

Irek Jozwik

Chcesz dodać ty swój przepis ? Zaprezentuj go na Grupie Biwakowej a pojawi się i tutaj – https://www.facebook.com/groups/grupabiwakowa/

Wszystkie zdjęcia, oraz przepisy na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.

Leave a Reply