Niby prosty i „stary jak świat ” pomysł na kaszankę z rusztu/grilla a wczoraj okazało się, że nie wszyscy go znają. Na kawałku folii aluminiowej układamy warstwowo: kapustę kwaszoną, cebulę pokrojoną w piórka lub grubą kostkę, posypujemy przyprawą do grilla i kładziemy kawałek masła. Na to kaszanka wcześniej obrana z flaka i przekrojona na pół, cebula i wg uznania przyprawa do grilla. Folię zawijamy w tzw. kieszonki. Pieczemy ok 15-20 minut aż kaszanka straci swój pierwotny kształt i stanie się „luźna”.
Dodała: Aga Staw
Wszystkie zdjęcia, oraz przepisy na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.
Wszystkie zdjęcia, oraz opisy miejsc na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.