Patelnia warzyw

Posted by
No votes yet.
Please wait...

Potrawa, dla tych, którym znudziło się już mięcho z grilla lub są wegetarianami. Mając trójnóg warzywa dusimy i obsmażamy nad ogniskiem, możemy też to zrobić na kuchence gazowej, ale z ogniska smakuje lepiej. Do przyrządzenia warzyw potrzebujemy głębszą patelnię lub woka. Dobór warzyw tak naprawdę może być dowolny, wedle upodobań, my zastosowaliśmy:

papryka w trzech kolorach
cukinia
pieczarki
czerwona cebula
sól, pieprz i zioła (wedłód upodobań)

Przygotowanie jest banalnie proste, na rozgrzany olej wsypujemy wcześniej pokrojone w kostkę warzywa i dusimy je przyprawiając do smaku, aż osiągną pożądaną miękkość.

Dodał:

Irek Jozwik

Chcesz dodać ty swój przepis ? Zaprezentuj go na Grupie Biwakowej a pojawi się i tutaj – https://www.facebook.com/groups/grupabiwakowa/

Wszystkie zdjęcia, oraz przepisy na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.

Leave a Reply