Bardzo popularne jedzenie trochę typu fast food na niemieckiej wyspie Rugia. Bardzo nam to smakowało i wprowadziliśmy to do menu biwakowego.
Składniki
Śledzie matjas
bułka
sałata
ogórek zielony
cebula
majonez
Sposób przygotowania jak normalnej kanapki, w bułkę (najlepiej świeżą chrupiącą) wkładamy śledzia, sałatę, pokrojoną w plasterki cebulę i zielonego ogórka, oraz smarujemy to wszytko trochę majonezem. Polecam spróbować bo smakuje fajnie.
Dodał:
Irek Jozwik
Wszystkie zdjęcia, oraz przepisy na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.
Wszystkie zdjęcia, oraz opisy miejsc na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.