Szaszłyk z ogniska

Posted by
No votes yet.
Please wait...

Żeby zrobić szaszłyki nie musimy mieć żadnych specjalnych szpatułek, można to zrobić na zwykłym kiju do kiełbasy, a jak ktoś zakupi metalowe, to warto pomyśleć o takich, które widać na zdjęciach. Można wtedy na jednym kiju zrobić dwa szaszłyki, Oczywiście można też na metalowych szpatułkach na grillu lub na ruszcie nad ogniskiem. Składniki do naszych szaszłyków to:

Pierś z kurczaka pokrojona w dużą kostkę
kolorowa papryka pokrojona w kwadraty
cebula pkrojona w ćwiartki i rozwarstwiona
boczek lub kiełbasa
można dodać też plastry cukini, ale my robimy bez bo ja nie lubię 😉

Przygotowane składniki nabijamy przemiennie na to na czym będziemy piec nasze składniki. Pieczemy nad żarem, aż uznamy, że mięsko jest już wypieczone. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem lub innymi przyprawami.

Dodał:

Irek Jozwik

Wszystkie zdjęcia, oraz przepisy na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.

Leave a Reply