Dorada z rusztu

Posted by

Dorada to jedna z naszych ulubionych ryb z rusztu. Świeżą można często kupić w promocyjnych cenach w marketach. Niczym oprócz soli jej nie doprawiamy. Ważne jest, żeby grill był już dobrze rozżarzony a jeżeli robimy na ruszcie nad ogniskiem, to by było one już bez płomienia z dużą ilością żaru. Rybkę oczywiście dodatkowo wkładamy w specjalne kratki do ryb, bo na gołym ruszcie nam się rozleci przy próbie odwrócenia ryb. Tak więc opłukaną doradę obsypujemy solą, wkładamy w kratkę i kładziemy na ruszt dosyć często obracając, jeżeli skórka ryby już nam się dobrze zarumieni, dorada będzie gotowa. Jeszcze tylko delikatnie ją oddzielamy od kratki by ładnie wyglądała na talerzu i można się zajadać.

Dodał:

Irek Jozwik

Wszystkie zdjęcia, oraz przepisy na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.

Wszystkie zdjęcia, oraz opisy miejsc na tej stronie i w Grupie Biwakowej na Facebooku są chronione prawem autorskim. Kopiowanie, wykorzystywanie tylko za zgodą redakcji i autorów prezentacji.

ZAINSTALUJ NASZĄ APLIKACJĘ

Android iOS

Leave a Reply